Aanhouding in onderzoek naar woningoverval in Maastricht

7 maanden geleden gepubliceerd

In het onderzoek naar een woningoverval die in de zomer van 2022 plaatsvond op de Ponjaardruwe in Maastricht, is op 7 november een verdachte aangehouden. Dit resultaat is mede bereikt door de hulp van burgers na diverse oproepen door het onderzoeksteam.

De Overval

In de nacht van 7 op 8 juli 2022 werd de toen 84-jarige bewoner van de woning aan de Ponjaardruwe wakker geschrokken van twee personen in zijn slaapkamer. De indringers hielden de bejaarde man in bedwang terwijl ze zijn kluis meenamen. Het slachtoffer bleef hevig geschrokken achter.

Opsporing en Aanhouding

Het onderzoeksteam startte een onderzoek en riep medio april via een SpeurMee-video op de online politiekanalen het publiek op om te helpen bij de opsporing. Een week later werd er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor de zaak. In het programma werd het publiek gevraagd om tips en informatie over een getoond voertuig te delen. Dit leverde acht bruikbare tips op. Op basis hiervan en na lang en intensief speurwerk, kon het onderzoeksteam op 7 november een 38-jarige man uit Landgraaf aanhouden. Hij wordt verdacht van het medeplegen van de overval.

Het onderzoek gaat onverminderd door en uitsluiting van meer aanhoudingen wordt niet uitgesloten.