Grote politiecontroles in de grensregio van Nederland, Duitsland en België

2 maanden geleden gepubliceerd

Op dinsdag 16 april vinden er tot in de avonduren grootschalige politiecontroles plaats in de grensregio van Nederland, Duitsland en België. Het doel van deze grensoverschrijdende controles is onder andere het bestrijden van rijden onder invloed van alcohol en drugs en het verminderen van criminaliteit.

Doel van de controles

De politiecontroles zijn gericht op het bestrijden van het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Daarnaast richten de controles zich op het terugdringen van criminaliteit, met name op het gebied van woninginbraken, drugsdelicten en illegale vreemdelingen/mensenhandel. Het vrachtverkeer zal ook gecontroleerd worden.

Samenwerking

De controles maken deel uit van het euregionale veiligheidsconcept van de NeBeDeAgPol, een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse, Belgische en Duitse politie. De Nederlandse politie en de Koninklijke Marechaussee werken samen met de Duitse politie van Aken, Euskirchen, Heinsberg en Düren, de Belgische politie van Polizeizone Weser-Göhl en Eifel en de Federale politie Eupen. Extra ondersteuning wordt geboden door de Autobahnpolizei Luik en de douane van Eupen.