Eigenaar havenrestaurant Al Porto overleden vóór opening

4 maanden geleden gepubliceerd

Roberto Aru, de Duitse Italiaan en eigenaar van havenrestaurant Al Porto in Well, is afgelopen zondag overleden. De opening van zijn restaurant stond gepland voor de nabije toekomst.

Achtergrond

Roberto Aru was eerder actief in de Duitse horeca. Hij kocht in oktober vorig jaar het restaurant Lucas aan het Water bij de jachthaven in Well met de intentie het snel te openen. De vergunningsaanvraag bij de gemeente Bergen liep echter vertraging op.

Vergunningenproces

Het vergunningstraject was complex. De gemeente wilde zeker weten dat er geen crimineel geld betrokken was bij de aankoop van het Italiaanse restaurant. Daarom werd er een Bibob-procedure gestart. Dit onderzoek leverde geen belastende informatie op. Volgens een woordvoerder van de gemeente was de vergunning dan ook in voorbereiding en kon het restaurant binnenkort worden geopend.

Doodsoorzaak

Aru overleed afgelopen zondag. Forensisch onderzoek van de politie wijst uit dat het om een natuurlijke dood gaat. Het is nog onbekend wat er nu met het restaurant in Well gaat gebeuren.