Aanhouding in onderzoek woningoverval in Margraten

8 maanden geleden gepubliceerd

In april vond er een woningoverval plaats in een zorgcomplex in Margraten. Beelden van een pinnende verdachte zijn destijds via sociale media en het televisieprogramma Opsporing Verzocht gedeeld. Dankzij de vele tips die dit opleverde, is een 19-jarige man uit Kerkrade aangehouden.

Overval op 82-jarige man

Een 82-jarige man was nietsvermoedend zijn appartement aan het stofzuigen in het zorgcomplex. Hij had vanwege de warmte de ramen en deuren opengezet. Plotseling werd hij op zijn schouder getikt door twee onbekende mannen. “Je geld of je leven”, dreigden ze. Onder dwang moest de man zijn pinpas en bijbehorende pincode afgeven. De overvallers vluchtten en lieten de bejaarde man in doodsangst achter.

Opsporing Verzocht

In augustus werd er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor het onderzoek naar de overval. Er werden beelden van de pinnende verdachte getoond en het slachtoffer deed zijn verhaal.

Aanhouding verdachte

Mede dankzij de vele tips die naar aanleiding van het televisieprogramma binnenkwamen, kon afgelopen maandag een 19-jarige man uit Kerkrade worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de pinnende verdachte te zijn. Het onderzoek naar de overval en de tweede verdachte gaat onverminderd door.