Achtervolging in Landgraaf eindigt in aanrijding

7 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van woensdag op donderdag vond er een achtervolging plaats in Landgraaf. Hierbij raakte een politiemedewerker gewond na een aanrijding met een gestolen voertuig. De verdachte is nog steeds op de los.

Details van het incident

Rond 01:30 uur werd er door de politie een achtervolging ingezet op een gestolen voertuig. De bestuurder van dit voertuig reed tijdens de achtervolging op de Groenstraat tegen een stilstaand politievoertuig aan. Een politiemedewerker die bij dit voertuig stond raakte hierbij gewond. De verdachte wist vervolgens te voet te ontsnappen.

Tweede aanrijding en ontsnapping

Tijdens de daaropvolgende achtervolging ontstond er een aanrijding tussen de vluchtende verdachte en een ander politievoertuig. De verdachte wist weer te ontsnappen en rende in de richting van de Generaal Hodgesstraat. De politie loste waarschuwingsschoten, maar de verdachte is niet meer aangetroffen. Zijn toestand na de aanrijding is onbekend.

Afzetting en onderzoek

De omgeving van de Groenstraat is afgezet voor onderzoek. De gewonde politiemedewerker is aanspreekbaar en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische zorg. Naar de verdachte wordt nog steeds gezocht.