Achtervolging van verdachte eindigt in aanrijding in Landgraaf

6 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van 23 op 24 november vond er een achtervolging plaats op de Karel Doormanstraat in Landgraaf. De bestuurder van een gestolen voertuig negeerde een stopteken en verhoogde zijn snelheid, waarna de politie de achtervolging inzette.

Het incident

De verdachte ramde een strategisch opgezette blokkade van twee politieauto’s op de Groenstraat. Dashcambeelden tonen hoe de verdachte uit het gestolen voertuig valt en probeert weg te rennen. Op dat moment wordt hij aangereden door het achtervolgende politievoertuig. Desondanks weet de verdachte te ontkomen via de Generaal Hodgesstraat en de Karel Doormanstraat. Ondanks twee waarschuwingsschoten van de politie, wist de verdachte uiteindelijk te ontkomen via een paadje dat toegang geeft tot achterliggende tuinen aan de Karel Doormanstraat.

Opvallende details

Tijdens de aanrijding verloor de verdachte een schoen. De schoen heeft een opvallende grote maat, namelijk 48,5. Het is ook mogelijk dat de verdachte verwondingen heeft opgelopen tijdens de aanrijding met het politievoertuig.

Oproep tot informatie

Als u waardevolle informatie heeft die kan bijdragen aan dit onderzoek, wordt u verzocht contact op te nemen. Het kan zijn dat de verdachte herkend wordt aan de opvallende schoenmaat of eventuele verwondingen opgelopen tijdens de aanrijding.