Agent gewond bij achtervolging, verdachte verliest schoen maat 48.5

6 maanden geleden gepubliceerd

Tijdens een nachtelijke auto-achtervolging in Landgraaf raakte een agent gewond en wist de verdachte te ontsnappen na het verliezen van een schoen met maat 48.5. De politie is nu op zoek naar getuigen.

Achtervolging op de N300

De gebeurtenissen vonden plaats in de vroege uren van donderdag toen agenten van de Dienst Infrastructuur (Landelijke Eenheid) een bestelbus met aanhanger over de N300 zagen rijden. Ze probeerden de bestuurder te laten stoppen, maar deze verhoogde zijn snelheid en negeerde het stopteken. Twee andere politievoertuigen van de Landelijke Eenheid werden ingeschakeld om bij te staan.

Aanrijding en verwondingen

Eén politieauto werd strategisch geplaatst om de bestelbus te dwingen uit te wijken, maar de bestuurder reed toch tegen de politieauto aan. Een agent in deze auto raakte gewond aan zijn jukbeen door de aanrijding.

Verdachte ontkomt

De bestelbus reed door, maar op een gegeven moment verminderde de bestuurder de snelheid. Toen de achtervolgende agenten zagen dat de bestuurder plotseling uit de rijdende auto stapte en voor hun auto terechtkwam, stopten ze onmiddellijk. Ze ontdekten dat een grote sportschoen in de grille van hun auto was blijven steken. Ondanks waarschuwingsschoten van de politie, wist de verdachte te vluchten vanaf de Groenstraat in Landgraaf.

Oproep aan getuigen

De politie is nu op zoek naar getuigen van het incident. Het signalement van de verdachte is opvallend; de man had een sportschoen verloren en droeg een donkere hoodie. De gewonde agent is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.