Meerdere arrestaties tijdens onderzoek naar ondermijning in Neerbeek

5 maanden geleden gepubliceerd

Bij doorzoekingen van vier woningen aan de Spaubeekerstraat in Neerbeek heeft de politie vanochtend een actieve hennepkwekerij ontdekt. Ook vonden agenten wapens en was er sprake van illegaal aftappen van stroom. Vier personen, twee vrouwen van 26 en 47 jaar en twee mannen van 21 en 53 jaar, allen uit Beek, zijn aangehouden.

Actieve hennepkwekerij en wapens

De politie bezocht de panden in het kader van een lopend onderzoek naar ondermijnende activiteiten. Op locatie werd een actieve hennepkwekerij en zes kilo hennep aangetroffen. Daarnaast zijn een boksbeugel, een stroomstootwapen, traangas, twee jachtgeweren en een vuurwapen met bijbehorende munitie in beslag genomen. Ook was er sprake van stroomdiefstal. Bij de actie waren ook Enexis en handhavers van de gemeente Beek betrokken.

Ondermijnende activiteiten

De strijd tegen ondermijning wordt gevoerd door diverse partijen, waaronder politie, gemeenten, bedrijven, waterschappen en brancheorganisaties. Ondermijning is een vorm van georganiseerde misdaad die de samenleving ondergraaft. Ook burgers kunnen een rol spelen in het signaleren van dergelijke activiteiten.

De vier verdachten zijn aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. Het onderzoek loopt nog en de zaak wordt verder uitgezocht.