Vier arrestaties na politie-inval in verband met drugsonderzoek in Venray

8 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft vier personen gearresteerd in Venray, naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek naar drugshandel. De arrestanten worden verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met de handel in verdovende middelen.

Invallen op acht locaties

De politie voerde invallen uit op acht locaties in Venray. Hierbij werden verschillende disciplines, waaronder het arrestatieteam, ingezet. De verdachten, drie mannen van 23, 28 en 60 jaar oud en een vrouw van 51, wonen allemaal in Venray.

Bij de invallen werden woningen en een bedrijfspand doorzocht. Verschillende panden werden gebruikt als zogenaamde ‘stashlocaties’, waar de illegale drugsvoorraad werd opgeslagen voor handel.

In beslag genomen goederen

Bij de doorzoekingen werden meerdere wapens, handelshoeveelheden drugs, sieraden, een grote som contant geld, gegevensdragers en administratie in beslag genomen. De vier verdachten zitten momenteel in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. Het onderzoek is nog in volle gang en er worden meer arrestaties niet uitgesloten.

Impact van drugscriminaliteit

De drugshandel heeft een grote impact op de samenleving en leidt tot zware criminaliteit. Jaarlijks gaan er in Nederland miljarden euro’s om in de criminele drugsindustrie. De illegale inkomsten uit deze activiteiten worden vaak witgewassen in de legale economie. Dit zorgt voor ondermijning, wat leidt tot allerlei criminele activiteiten zoals corruptie, bedreiging en geweld. De politie pakt de betrokken criminele netwerken hard aan om dit tegen te gaan.