Documentaire over "wondergenezer" Bruno Gröning viert 20-jarig jubileum

7 maanden geleden gepubliceerd

De documentaire “Het fenomeen Bruno Gröning - op het spoor van de wondergenezer” heeft al 20 jaar de harten van mensen over de hele wereld geraakt. De film viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum en zal in september en oktober 2023 als onderdeel van een “wereldwijde lichtketting” in meer dan 130 landen en 32 talen te zien zijn.

Wie was Bruno Gröning?

Bruno Gröning was in 1949 een bekende naam in Duitsland en stond op alle voorpagina’s van de kranten. Hij werd omringd door zieken uit de hele wereld, zelfs uit de Verenigde Staten, met maar één wens: weer gezond worden. Voor sommigen was hij een wondergenezer, terwijl anderen hem op alle mogelijke manieren bestreden.

De impact van de film

De documentaire toont de buitengewone gebeurtenissen van die tijd. Originele documenten, interviews met getuigen uit die tijd en speelfilmscènes maken de film tot een indrukwekkende belevenis. Veel mensen berichten dat ze tijdens het kijken van de film een bepaalde energie voelen, of zelfs dat hun pijn verdween na het zien van deze film.

Vertoningen in Nederland

In Nederland wordt de film in meerdere steden vertoond. Er zullen vertoningen zijn in 22 steden, waaronder Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Apeldoorn, Arnhem, Enschede, Helmond, Beugen, Etten-Leur, Venlo, Roermond, Sittard, Kerkrade en Gulpen.

In Roermond wordt de documentaire op zaterdag 7 oktober 2023 van 15.00-21.00 uur vertoond in ‘t Witte Kerkje. Daarnaast is er op maandag 23 oktober 2023 om 19.30 uur in Trefcentrum Maasniel een lezing over “Een weg naar gezondheid van lichaam en ziel”. Beide activiteiten zijn gratis bij te wonen, maar een vrijwillige gift is welkom.

Wereldwijde impact

Het 20-jarige jubileum van de documentaire is een belangrijke mijlpaal en de wereldwijde vertoningen zijn een erkenning van de impact die de film heeft gehad. Of men nu gelooft in de wondergenezingen van Bruno Gröning of niet, de film blijft een beklijvende kijk op een fascinerende periode uit de geschiedenis.

De organisatie is in handen van de Bruno Gröning-Vriendenkring.