Nieuws uit de Gemeente Simpelveld: Week 10

5 maanden geleden gepubliceerd

Diamanten Bruidspaar Gevierd

Op 22 februari vierde het echtpaar Brauwers-Sijbers uit Bocholtz hun 60-jarig jubileum. Wethouders Hub Hodinius en Thijs Gulpen waren aanwezig om het echtpaar te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Duurzaamheidslening Simpelveld

Gebouweigenaren in Simpelveld kunnen mogelijk in aanmerking komen voor de Duurzaamheidslening Simpelveld. Deze lening is bedoeld om duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en klimaatadaptatie te ondersteunen. De lening heeft een rente van 2,75%.

Week van de Afvalhelden

Van 4 tot en met 8 maart viert Rd4 de Week van de Afvalhelden, waarin de inzet van de werknemers in de afvalbranche wordt gevierd. Er is een uitgebreid programma met activiteiten voor zowel de medewerkers als de inwoners.

NL-Doet in de Rode Beuk

Op 15 maart organiseert de Rode Beuk een bijzondere gebeurtenis voor alle inwoners van de Gemeente Simpelveld. Dagbesteding Meander, Basisschool De Meridiaan en Welzijnsorganisatie Impuls bundelen hun krachten voor een middag vol ontmoeting en verbinding.

Fietsinzameling

Op 23 maart is er een fietsinzameling.

Aanwijzing Toezichthouders

Op 27 februari zijn door de burgemeester van Simpelveld en het college van burgemeester en wethouders nieuwe toezichthouders aangewezen voor het toezicht op de naleving van diverse wetten en verordeningen.