Gewelddadige beroving in Simpelveld, politie zoekt getuigen

7 maanden geleden gepubliceerd

Op dinsdag 12 september 2023 omstreeks 19.50 uur vond er in Simpelveld een beroving plaats. Twee jonge mannen beroofden een persoon op het Kloosterplein van zijn tas. De politie vraagt om tips, getuigen en camerabeelden.

De beroving

De twee verdachten kwamen vanuit de Markstraat en benaderden het slachtoffer bij de kruising Markstraat / Kloosterstraat. Ze openden beide een portier van de auto en eisten meerdere malen dat het slachtoffer uitstapte, met de bedoeling de auto te stelen. Het slachtoffer wist een deur dicht te trekken en weg te rijden, maar één van de verdachten wist alsnog een tas mee te nemen.

Omschrijving verdachten

Verdachte 1 is ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang, heeft een blanke of licht getinte huidskleur, een smal postuur, was donker gekleed en droeg een donkere capuchon over zijn hoofd.

Verdachte 2 is ongeveer 1.80 tot 1.85 meter lang, heeft ook een blanke of licht getinte huidskleur, een smal postuur, droeg een donkere broek of jeans en had een lichte capuchon over zijn hoofd.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar mensen die tussen 19.30 en 20.30 uur twee personen hebben gezien die voldoen aan dit signalement en zich ophielden in de omgeving van de Marktstraat / Kloosterstraat / Kloosterplein in Simpelveld. Ook als u camerabeelden heeft van het incident of iets hebt gezien, wordt u gevraagd dit te melden.