Herdruk van historisch boek over Brunssum aangekondigd

7 maanden geleden gepubliceerd

Het boek “Brunssum de Eeuwen Door,” dat 13.000 jaar aan Brunssumse geschiedenis beschrijft, krijgt een herdruk. De eerste publicatie van het boek vond plaats in 1952 door pastoor W. Moonen en is sindsdien niet meer herdrukt, ondanks de aanhoudende vraag.

Belangrijk werk van Pastoor W. Moonen

Pastoor W. Moonen ontving kort na de publicatie van zijn levenswerk de “ere-medaille der gemeente Brunssum” in goud voor zijn uitzonderlijke diensten aan de Brunssummers. Het uitvoerige boekwerk bood een schat aan informatie over allerlei facetten van de Brunssumse maatschappij en de geschiedenis van Brunssum.

Herdruk van “Brunssum de Eeuwen Door”

Ondanks de beperkte oorspronkelijke oplage en diverse mislukte pogingen tot herdruk in het verleden, is het de Stichting Historische Bron van Brunsham nu gelukt om de rechten op het boek te verwerven. De stichting, onder leiding van Jeu Borger en met steun van verschillende specialisten, staat nu op het punt het boek te herdrukken.

Feestelijke bijeenkomst

Op zaterdag 14 oktober 2023 organiseert de stichting een feestelijke bijeenkomst in Café de Kroeg in Brunssum. Tijdens deze bijeenkomst, van 14:00 tot 17:00 uur, presenteert de stichting de aankomende herdruk van het boek. Geïnteresseerden krijgen de mogelijkheid om in te tekenen voor de aanschaf van het boek. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door The Beverly Brothers.