Jan van Loosbroek wordt de nieuwe politiechef van Limburg

6 maanden geleden gepubliceerd

Jan van Loosbroek is aangesteld als de nieuwe politiechef van de Eenheid Limburg. De 52-jarige Loosbroek zal zijn nieuwe functie op 1 januari 2024 aannemen. Met deze benoeming krijgt Limburg een ervaren leidinggevende, volgens korpschef Henk van Essen.

Ervaren leidinggevende

Van Loosbroek heeft zijn sporen in de politieorganisatie ruim verdiend. Zijn voorgaande rol was die van kwartiermaker/directeur bij de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS). Van Essen sprak zijn vertrouwen uit in de nieuwe politiechef, en verwacht dat Van Loosbroek met zijn ervaring en betrokken, mensgerichte aanpak een goede aanvulling zal zijn op de eenheidsleiding.

Limburg als nieuwe uitdaging

Van Loosbroek sprak over zijn keuze voor Limburg en noemde de provincie ‘een jas die past’. Hij ziet in de diversiteit van Limburg, met zijn stedelijke en landelijke gebieden en grenslocaties, een grote aantrekkingskracht. Uitdagingen op het gebied van veiligheid, zoals ondermijnende criminaliteit, cybercrime en de aansluiting tussen zorg en veiligheid, maken goede samenwerking essentieel. Hij kijkt er naar uit om hieraan te werken, samen met collega’s, bestuurders en andere partners.

Opvolger van Ingrid Schäfer

De nieuwe politiechef volgt Ingrid Schäfer op, die onlangs haar functie moest neerleggen vanwege ziekte. Van Loosbroek brengt rust en innovatie in zijn leiderschapsstijl, een combinatie waar de eenheidsleiding van Limburg naar op zoek was, volgens Nynke Mook, hoofd Operatien.

Loopbaan van Loosbroek

Jan van Loosbroek begon zijn loopbaan in 1995 bij de divisie mobiliteit van het Korps Landelijke Politie Diensten. Hierna vervulde hij verschillende functies binnen de politie, waaronder lid van de eenheidsleiding Oost-Brabant in 2012. In 2017 werd hij kwartiermaker/directeur van de Landelijke Meldkamer Samenwerking.