Patrick Huisman benoemd tot hoofdredacteur RTV Midden-Limburg

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Patrick Huisman, momenteel eindredacteur bij Dtv nieuws in Brabant, is benoemd tot hoofdredacteur van RTV Midden-Limburg. Deze benoeming zal ingaan per 1 maart. Zijn voornaamste taak zal zijn om een centrale nieuwsredactie op te zetten voor RTV Midden-Limburg.

Overstap naar RTV Midden-Limburg

Afgelopen week kondigde Huisman zijn overstap aan naar RTV Midden-Limburg tijdens het NPO1 programma ‘Sophie & Jeroen’. Hij sprak over het belang van publieke lokale omroepen en zijn plannen voor de toekomst.

Uitdagingen voor de toekomst

Huisman wil bijdragen aan de transformatie van lokale omroepen naar streekomroepen in Midden-Limburg. Dit proces is al gaande en Huisman ziet het als een eer om deze uitdaging aan te gaan. De focus ligt op het opzetten van een sterke nieuwsredactie voor de hele regio.

Vertrouwen in Huisman

De stuurgroep van de omroepen heeft vertrouwen in Huisman door zijn ervaring met zowel vrijwilligersorganisaties als mediabedrijven waar betaalde krachten werken. De publieke lokale omroepen in Midden-Limburg, waaronder SOL2, ML5, OR6 en WeertFM, werken samen om het journalistieke aanbod in de zeven gemeenten in deze streek te verbeteren. Ze worden daarbij ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Nieuwsredactie voor Midden-Limburg

De nieuw op te zetten nieuwsredactie zal dagelijks lokaal nieuws brengen voor de inwoners van Midden-Limburg. Het gaat hierbij om de gemeenten Echt – Susteren, Leudal, Maasgouw, Roermond, Roerdalen, Weert en Nederweert.