Waarschuwing van Politie Limburg: Wees Voorzichtig met Online Dating

5 maanden geleden gepubliceerd

De politie in Limburg waarschuwt burgers voor de risico’s van het maken van afspraken via online datingsites. Uit recente incidenten blijkt dat dergelijke ontmoetingen kunnen leiden tot geweld, vrijheidsontneming en afpersing. Er is een zorgwekkende trend waarbij deze websites gebruikt worden voor snelle afspraken, inclusief seksuele contacten, die gevaarlijk kunnen aflopen.

Toename van Aangiften

In de afgelopen maanden heeft de politie in Limburg meerdere aangiften ontvangen van slachtoffers die te maken hebben gehad met onveilige situaties na het maken van afspraken via datingsites. Er is een bezorgdheid dat er meer slachtoffers zijn die uit schaamte of angst voor represailles geen aangifte hebben gedaan. De politie roept deze mensen op zich alsnog te melden, omdat dit van belang kan zijn voor het onderzoek.

Onduidelijkheid over Dadergroep

Het is nog niet duidelijk of de incidenten het werk zijn van een georganiseerde bende of dat het gaat om losstaande gevallen. De politie benadrukt het belang van waakzaamheid bij het maken van afspraken via dergelijke platforms.

Adviezen voor Veiligheid

De politie geeft het advies alert te blijven en goed op te letten met wie en waar men afspreekt. Bij twijfel of onveilige gevoelens wordt aangeraden direct contact op te nemen met de politie. Het is van groot belang dat gebruikers van online datingsites bewust zijn van de risico’s en voorzichtig handelen om hun eigen veiligheid te waarborgen.