Politie onderzoekt brandstichting woning in Spaubeek

9 maanden geleden gepubliceerd

De politie doet onderzoek naar een brandstichting die plaatsvond in de nacht van 2 augustus in een woning aan de Hobbelrade in Spaubeek. Twee verdachten zijn vastgelegd op beeld en de politie is dringend op zoek naar getuigen van het incident.

Brandstichting bij appartementencomplex

Het brandincident vond plaats bij een woning die onderdeel is van een appartementencomplex op de eerste verdieping. De bewoner van het appartement wist ongedeerd te ontsnappen via het balkon, aangezien de voordeur door de brand onbereikbaar was. Na inspectie bleek al snel dat er sprake was van brandstichting.

Zoektocht naar verdachten en getuigen

Naast het spreken met omwonenden en mogelijke getuigen, heeft de politie beelden van de verdachten veiliggesteld. De politie deelt deze beelden nu om zo meer informatie te krijgen over de identiteit van de verdachten.

Daarnaast is er informatie over een donkergekleurd voertuig dat rond het tijdstip van de brandstichting in de buurt van het pand gezien zou zijn. De kentekenplaten van dit voertuig waren onleesbaar gemaakt. Elk stukje informatie kan van doorslaggevend belang zijn.

Specifieke getuige gezocht

In de nacht van de brand heeft een buurtbewoner met de hulpdiensten gesproken. Deze man vertelde dat hij een voertuig in de buurt had zien rondrijden dat voldeed aan de beschrijving van het eerdergenoemde voertuig. De politie wil graag opnieuw met deze getuige in contact komen.

Iedereen die informatie heeft over de brandstichting, de verdachten, of het voertuig wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Ook camerabeelden kunnen gedeeld worden via de website van de politie.