Politiechef Limburg, Ingrid Schäfer-Poels, treedt af

7 maanden geleden gepubliceerd

Ingrid Schäfer-Poels, politiechef van de eenheid Limburg, heeft aangekondigd haar functie neer te leggen. Ze heeft deze beslissing genomen om ruimte te maken voor een ander en in haarzelf, terwijl ze omgaat met een ongeneeslijke kankerdiagnose.

Teruggetreden vanwege gezondheidsproblemen

In juni van dit jaar kondigde Schäfer-Poels aan dat ze haar werkzaamheden zou neerleggen om behandelingen tegen kanker te ondergaan. Hoewel de ziekte ongeneeslijk is en het vooruitzicht onzeker, blijft ze moedig en dankbaar voor alle steun en reacties die ze heeft ontvangen. Volgens haar zijn deze berichten en attenties hartverwarmend en bieden ze haar en haar gezin steun in deze moeilijke tijd.

Taken overgenomen door collega’s

Sinds Schäfer-Poels haar werkzaamheden heeft neergelegd, zijn haar taken en portefeuilles volledig overgenomen door de overige leden van de Limburgse eenheidsleiding. Politiechef Gerda van Leeuwen van de eenheid Zeeland-West Brabant is aangewezen als (juridisch) waarnemer.

Zoektocht naar nieuwe politiechef

De procedure voor het aanstellen van een nieuwe politiechef is inmiddels opgestart. Schäfer-Poels zal eind november officieel afscheid nemen van de politie en de eenheid Limburg.

Schäfer-Poels heeft haar besluit genomen om ruimte te maken voor een ander, maar ook voor zichzelf, in een tijd waarin ze moet omgaan met een ongeneeslijke ziekte. Haar collega’s hebben haar taken overgenomen en de zoektocht naar een nieuwe politiechef is begonnen.