Voormalig Rode Kruisgebouw in Reuver maakt plaats voor appartementen

4 maanden geleden gepubliceerd

Het oude Rode Kruisgebouw in Reuver, gelegen aan de Keulseweg, wordt mogelijk gesloopt om plaats te maken voor nieuwe appartementen. Het plan ligt momenteel ter beoordeling bij de gemeente Beesel.

Historie van het gebouw

Het gebouwtje was oorspronkelijk een houten bijgebouw van kleiwarenfabriek Teewen. Het diende vroeger als kantine en kantoorruimte van het bedrijf. Het Rode Kruis kocht het pand in de jaren 90, nadat ze noodgedwongen het Groene Kruisgebouw aan Rustoord moesten verlaten vanwege een sloop in 1992. Het pand werd daarna sporadisch gebruikt door verenigingen. Momenteel staat het sterk verouderde gebouw leeg.

Nieuwe appartementen

Er is eind december een principeverzoek ingediend voor de sloop van het oude Rode Kruisgebouw. De initiatiefnemer wil op de locatie een appartementencomplex met negen appartementen realiseren. Deze woningen sluiten aan bij een aangrenzend project genaamd De Smidse, waar momenteel vijftien appartementen in aanbouw zijn. Als de plannen doorgaan, zal er een appartementencomplex van drie verdiepingen met in totaal 24 appartementen aan de Keulseweg komen te staan. Aan de achterkant van het terrein zijn ook parkeerplaatsen en bergingen gepland.