Roerdalen ondersteunt inwoners bij aankoop zonnepanelen

7 maanden geleden gepubliceerd

Een nieuw zonnepanelenproject is van start gegaan in Roerdalen. Dit project is bedoeld om inwoners te helpen bij de installatie, het onderhoud en de financiering van zonnepanelen. Hiermee wil de gemeente het gebruik van zonnepanelen op particuliere daken stimuleren.

Zon op dak stimuleren

Eind vorig jaar stemde de gemeenteraad van Roerdalen in met het zonnepanelenproject. Het project, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met Zelfopwekken, helpt inwoners niet alleen bij de installatie van de panelen, maar ook bij de service en het onderhoud gedurende vijftien jaar.

Inwoners kunnen via de gemeente een lening afsluiten tegen gunstige voorwaarden om de aanschaf van zonnepanelen te financieren. Omdat de besparing op de energierekening groter is dan de aflossing en rente, hebben de deelnemers vanaf het begin een financieel voordeel.

Ontzorgen van inwoners

Volgens wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen is de lancering van het project een positieve stap. Veel inwoners willen zonnepanelen plaatsen, maar worden vaak tegengehouden door de administratieve rompslomp en de financiële drempel. Dit project helpt deze obstakels te overwinnen, waardoor ook inwoners die niet in staat zijn om zelf zonnepanelen te betalen, hun huis kunnen verduurzamen. In totaal kunnen 300 woningeigenaren gebruik maken van het project.

Informatieavonden

In samenwerking met Zelfopwekken organiseert de gemeente Roerdalen deze maand in elk dorp een informatiebijeenkomst over het zonnepanelenproject. Deze bijeenkomsten worden gehouden in verschillende locaties in Roerdalen, waaronder De Roerparel in Sint Odiliënberg, De Blokhut in Vlodrop, De Harch in Herkenbosch, Dorpshuis De Beuk in Posterholt, Dorpshuis Mofert in Montfort en Trefpunt Apollo / Apollozaal in Melick.