Roerdalen peilt meningen van jongeren voor nieuw beleid

4 maanden geleden gepubliceerd

Jongerenwerkers van het sociaal team van de gemeente Roerdalen willen de komende weken informatie verzamelen bij jongeren van 11 tot 23 jaar. Dit doen ze via een uitgebreide online enquête en vuurkorfsessies in elk dorp. Daarnaast organiseert de gemeente een Hackaton voor jongeren op het gebied van recreatie en toerisme. Met deze informatie wil de gemeente een nieuw jongerenbeleid opstellen.

Wat vinden jongeren belangrijk?

Wethouder Loes Vestjens benadrukt het belang van dit project. “We willen dat jongeren zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen in onze dorpen,” zegt ze. Het doel is om te begrijpen wat jongeren belangrijk vinden en hoe de gemeente hen kan ondersteunen.

Online enquête en vuurkorfsessies

Vanaf 20 maart ontvangen alle jongeren in de gemeente een flyer met informatie en een link naar de online enquête. Jongeren die de enquête volledig invullen, kunnen verschillende prijzen winnen. Dit is een poging van de jongerenwerkers om zoveel mogelijk feedback te krijgen. Daarnaast zullen er ook vuurkorfsessies worden gehouden, waarbij jongerenwerkers op een laagdrempelige manier met jongeren in gesprek gaan.

Roerdalen Hackaton

Op 9 en 10 april organiseert de gemeente Roerdalen, in samenwerking met Keyport, een Hackaton op het gebied van recreatie en toerisme. Deze tweedaagse Hackathon is bedoeld voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Hierbij worden jongeren uitgedaagd om in teams samen te werken en hun ideeën voor de toekomst van Roerdalen te presenteren. De meest innovatieve en impactvolle ideeën worden beloond met prijzen.