Seniorvriendelijk Roermond organiseert Doe Mee weken

8 maanden geleden gepubliceerd

Seniorvriendelijk Roermond organiseert ook dit jaar weer de Doe Mee weken. Senioren in Roermond kunnen van 16 september tot en met 6 oktober deelnemen aan meer dan 30 activiteiten op verschillende locaties in de stad.

Activiteiten geïnspireerd door Week tegen Eenzaamheid

De Doe Mee weken vinden plaats in het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid, de Dag van de Ouderen en Wereld Alzheimer Dag. De activiteiten variëren van een muzikale dansmiddag en een creatieve schilderworkshop tot een driegangendiner en een stadswandeling. Ook voor informatieve activiteiten en ontmoetingen met andere mensen is er ruimte.

Feestelijke opening door wethouder Marianne Smitsmans

De Doe Mee weken werden op 16 september feestelijk geopend door wethouder Marianne Smitsmans op het Munsterplein. De opening werd begeleid met muziek en dans door verschillende organisaties en verenigingen uit Roermond. De wethouder benadrukte het belang van deelname aan activiteiten voor senioren. Ze nodigde iedereen uit om mee te doen en ook anderen uit te nodigen.

Wat is Seniorvriendelijk Roermond?

Seniorvriendelijk Roermond is een netwerk van inwoners en organisaties die zich inzetten voor een gemeente waar senioren gewaardeerd worden om hun ervaringen, kwaliteiten en talenten. In een seniorvriendelijke gemeente maken senioren onderdeel uit van de samenleving en houdt de omgeving rekening met inwoners met een beperking.