Derde editie van de Studentenchallenge Fieldlabs Noord-Limburg

2 maanden geleden gepubliceerd

Het Fieldlab Voeding & Gezondheid organiseert voor de derde keer een studentenchallenge op 20 maart 2024. Deze uitdaging heeft als doel om studenten van verschillende achtergronden (mbo, hbo en wo) in kleine groepen oplossingen te laten bedenken voor een praktijkcase van een bedrijf.

Thema’s van de challenge

De studentenchallenge van dit jaar zal zich richten op 3 thema’s die aansluiten bij het streven naar een gezonder leven. Deze thema’s zijn plantaardige voeding, voedselverspilling en voeding en beweging.

Deelnemende onderwijsinstellingen

Ongeveer 100 studenten van Yuverta, Gilde Opleidingen, Fontys Venlo, HAS green academy en Maastricht University zullen deelnemen aan deze challenge. Het is van groot belang voor de leerprocessen van de studenten dat zij aan een realistische praktijkcasus kunnen werken. Hierdoor wordt het denken buiten de kaders gestimuleerd en leren ze samenwerken met andere disciplines en niveaus om tot een oplossing te komen.

Samenwerking met regionale bedrijven

De vraagstukken voor deze editie worden aangedragen door Van der Valk Hotel Venlo, Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking en Hutten Catering. Deze bedrijven zullen aan het begin van de dag hun vraagstukken presenteren waarna de studenten in verschillende groepen aan de slag gaan. Een jury bestaande uit afgevaardigden van de deelnemende bedrijven en de regio Noord-Limburg zal aan het einde van de dag de winnaars bekend maken.

Locatie en tijd

De studentenchallenge vindt plaats bij Maastricht University Campus Venlo, Nassaustraat 36 in Venlo. Het programma start om 08:30 uur en eindigt om 17:30 uur.

Over de Fieldlabs Noord-Limburg

Fieldlabs Noord-Limburg is een samenwerking tussen de overheid, onderwijsinstellingen en mkb’s in Noord-Limburg. Het project is in 2021 gestart vanuit een Regiodeal met als doel de kracht van de regio te versterken. Samen werken zij aan het ontwikkelen, behouden en aantrekken van kennis en talent in de regio. Dit doen ze in vijf verschillende Fieldlabs: Voeding & Gezondheid, Future Farming, Circulariteit, Grenszlab en TISL (Technologische Informatie & Smart Logistics). Met deze samenwerking hopen ze de band tussen onderwijs en mkb’s te versterken, de economische positie van Noord-Limburg te verbeteren en de doorstroom van studenten richting bedrijven in de regio te bevorderen.