Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar woningoverval Maastricht

6 maanden geleden gepubliceerd

In het onderzoek naar een woningoverval die in de zomer van 2022 plaatsvond op de Ponjaardruwe in Maastricht, is een tweede verdachte aangehouden. Deze aanhouding volgt na een eerste arrestatie die begin november plaatsvond.

Overval op bejaarde man

De overval gebeurde in de nacht van 7 op 8 juli 2022. Twee personen drongen de woning binnen terwijl de toen 84-jarige bewoner sliep. De indringers hielden de man in bedwang terwijl ze zijn kluis meenamen. Het slachtoffer bleef hevig geschrokken achter.

Onderzoek en aanhoudingen

Het onderzoeksteam heeft meerdere malen de hulp van burgers ingeroepen sinds het voorjaar en diverse tips en informatie ontvangen. Dit leidde tot de aanhouding van een 38-jarige man uit Landgraaf begin november. Deze persoon zit nog steeds vast en wordt verdacht van medeplichtigheid aan de overval.

Afgelopen maandag is een tweede verdachte, een 32-jarige man uit Landgraaf, aangehouden. Verdere details over deze verdachte kunnen op dit moment niet worden gedeeld vanwege beperkingen in het onderzoek. Het onderzoek loopt nog en het is nog onduidelijk of er meer aanhoudingen zullen volgen.