Tweede verdachte woningoverval in Margraten in Opsporing Verzocht

8 maanden geleden gepubliceerd

In april vond er een woningoverval plaats in een zorgcomplex in Margraten. Eén verdachte werd al aangehouden, mede dankzij tips van kijkers van het televisieprogramma Opsporing Verzocht. In de uitzending van vanavond worden beelden van een tweede verdachte getoond.

Woningoverval in zorgcomplex

Een 82-jarige man was op woensdag 19 april zijn appartement aan het stofzuigen in het zorgcomplex. Met de ramen en deuren open vanwege de warmte, stond hij plotseling oog in oog met twee onbekende mannen. Onder bedreiging van zijn leven moest de oudere man zijn pinpas en pincode afgeven. De overvallers vluchten vervolgens met een fors geldbedrag, gepind met de gestolen pas.

Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak in hun uitzending van 29 augustus. Beelden van een pinnende verdachte werden getoond en het slachtoffer deed zijn verhaal. Dit leverde vele tips op, waardoor vorige week een 19-jarige man uit Kerkrade kon worden aangehouden. Hij wordt verdacht de pinnende verdachte te zijn.

Tweede verdachte

Er zijn ook beelden van een tweede persoon, die mogelijk betrokken is bij de overval. Deze beelden worden vanavond getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht. De uitzending is te zien op NPO2 om 20:30 uur.