Verwaarloosde dieren en kadavers aangetroffen in vakantiewoning Herkenbosch

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In een vakantiewoning in Herkenbosch zijn op 27 februari twee honden en veertig verwaarloosde katten in beslag genomen. Ook werden er 28 kadavers van katten aangetroffen. Een 61-jarige man en een 63-jarige vrouw uit Geleen zijn aangehouden. Het duo had eerder al een houdverbod voor honden.

Houdverbod overtreden

Naar aanleiding van het eerder opgelegde houdverbod vond er een hercontrole plaats bij de vakantiewoning op de Meinweg. Tijdens deze controle bleek de woning zwaar vervuild te zijn. Daarnaast werd duidelijk dat er ondanks het houdverbod toch honden en andere dieren aanwezig waren, die onvoldoende water en voer hadden. Hierop werden de twee personen aangehouden.

Dieren in opvanglocatie

Alle aangetroffen dieren zijn meegenomen naar een opvanglocatie, waar ze goed gehuisvest en medisch verzorgd worden. Twee van de katten waren echter zo ernstig verwaarloosd dat ze een dag later alsnog zijn overleden.

Vervolging

De aangehouden personen zijn een dag na hun arrestatie in vrijheid gesteld, maar moeten zich op een later moment verantwoorden bij de rechtbank.