Vier aanhoudingen in Venlo in onderzoek naar misdaden via datingsites

6 maanden geleden gepubliceerd

De politie in Limburg heeft vier verdachten gearresteerd in Venlo in verband met een reeks misdaden die verband houden met afspraken gemaakt op online datingsites.

Verdachte praktijken

Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij incidenten waarbij slachtoffers werden mishandeld, afgeperst en soms van hun vrijheid beroofd tijdens ontmoetingen georganiseerd via specifieke online datingsites. Persoonlijke bezittingen van de slachtoffers werden ook vaak weggenomen.

Oproep tot waakzaamheid

De politie had eerder gewaarschuwd voor afspraken gemaakt via dergelijke websites, die vaak worden gebruikt voor snelle (seksuele) ontmoetingen, maar niet altijd veilig bleken te zijn. In de afgelopen maanden heeft de politie van Limburg meerdere aangiften ontvangen.

“Het lijkt een trend te worden”, zegt een teamchef van de recherche in Limburg. “Veel mensen zijn mogelijk slachtoffer geworden van deze praktijken, maar doen geen aangifte uit schaamte of angst voor represailles. We roepen hen op ons te informeren. Dat kan ons helpen in het onderzoek.”

Meer over de verdachten

De vier verdachten zijn allemaal afkomstig uit Venlo. Twee van hen zijn 22 jaar oud en de andere twee zijn 19 en 20 jaar oud. Momenteel kunnen ze alleen contact hebben met hun advocaat, vanwege de beperkende maatregelen die hen zijn opgelegd. Er kan op dit moment geen verdere informatie worden verstrekt.