Voortvluchtige verdachte in drugszaak aangehouden

5 maanden geleden gepubliceerd

Een 27-jarige man uit Maastricht, die verdacht wordt in een drugszaak uit 2022, is dinsdagavond aangehouden. De man was voortvluchtig en wist tot nu toe uit handen van justitie te blijven. Naast hem zijn nog drie andere verdachten van 21, 22 en 24 jaar oud, ook uit Maastricht, gearresteerd.

Bijzondere wending

De 27-jarige was eerder op vrije voet en had zelfs een groet aan de rechtbank overgebracht via zijn advocaat. Hij had ook bij een toevallige ontmoeting met een politieagent de woorden gesproken: ‘ik zei toch dat je me niet te pakken krijgt’. Dinsdagavond kwam daar echter verandering in met zijn arrestatie. Het onderzoek naar deze verdachte gaat terug naar 22 november vorig jaar, toen een doorzoeking werd uitgevoerd op een woonboot aan de Stuwweg in Maastricht.

Vondsten

Tijdens de zoeking op de woonboot werd 17 kilo harddrugs en een vuurwapen gevonden. Ook in de woning van de 27-jarige verdachte werden dinsdagavond verdovende middelen aangetroffen. De rechtbank wordt verwacht om morgen een uitspraak te doen in dit onderzoek.