Week tegen Eenzaamheid in Maastricht: Gratis Lunchconcerten en Activiteiten

7 maanden geleden gepubliceerd

Van 28 september tot 4 oktober is de landelijke Week tegen Eenzaamheid. In Maastricht zal deze week extra aandacht krijgen door middel van verschillende activiteiten gericht op het bevorderen van sociale contacten en het verminderen van eenzaamheid.

Kom Erbij

Het landelijke thema van de Week tegen Eenzaamheid is ‘Kom Erbij’. Het doel is om bewustzijn te creëren rondom eenzaamheid en sociaal isolement, onderwerpen waar vaak nog een taboe op rust. Ook in Maastricht zal er een breed scala aan activiteiten zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Deelname aan deze activiteiten is gratis.

Gratis Lunchconcerten

In samenwerking met Samen voor Maastricht organiseert de gemeente Maastricht 12 gratis lunchkamerconcerten in verschillende gemeenschapshuizen. Voor de lunch wordt gezorgd en er zijn per concert 50 plekken beschikbaar. Naast deze concerten zijn er ook extra activiteiten georganiseerd door verschillende organisaties in reactie op een oproep van de gemeente.

Eenzaamheid in Maastricht

In Maastricht ervaart de helft van de inwoners gevoelens van eenzaamheid. Eenzaamheid kan een grote impact hebben op de gezondheid en het welzijn van mensen. Wethouder Anita Bastiaans van Welzijn benadrukt het belang van sociale contacten voor ons welzijn en moedigt mensen aan om deel te nemen aan de activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid.

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid wordt georganiseerd in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, geïnitieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan driekwart van de Nederlandse gemeenten en ongeveer 170 nationale maatschappelijke organisaties zijn aangesloten bij dit programma.