Zevende verdachte aangehouden voor reeks brandstichtingen in Neer en Haelen

9 maanden geleden gepubliceerd

Een zevende verdachte is gearresteerd in verband met een reeks (pogingen tot) brandstichtingen in Neer en Haelen, zo meldt de districtsrecherche Noord- en Midden-Limburg. De verdachte is een 77-jarige man uit de gemeente Leudal.

Meerdere brandstichtingen

De arrestatie volgt na meerdere incidenten van brandstichting en pogingen daartoe in Neer en Haelen in de gemeente Leudal in eind 2022 en begin 2023. Hierbij waren twee locaties betrokken: de Kasteellaan in Haelen, waar een incident plaatsvond op 21 januari 2023, en Hanssum in Neer. In Neer werden pogingen tot brandstichting ondernomen op 15 januari en 4 maart 2023, en vonden daadwerkelijke brandstichtingen plaats op 29 december 2022 en 29 maart 2023.

Eerdere aanhoudingen

In het onderzoek naar deze reeks incidenten zijn eerder al zes personen aangehouden. Deze verdachten, waaronder een 41-jarige man uit Helmond, een 29-jarige man uit Roermond, een 41-jarige man uit Boxtel en een 28-jarige man uit Eindhoven, zitten momenteel in hechtenis in afwachting van hun proces. Twee anderen, een 54-jarige man uit Frankrijk en een 49-jarige man uit Eindhoven, zijn op vrije voet, maar blijven verdachten in de zaak.

De arrestatie van de 77-jarige man uit Leudal markeert de zevende verdachte in deze zaak. Het onderzoek door de districtsrecherche Noord- en Midden-Limburg is nog steeds gaande.